Izplatīts oranžais brīdinājums par negaisu. Gaidāmi plūdi un krusa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Negaiss
Negaiss Foto: Pixabay

Trešdien Latvijā gaidāms lietus un pērkona negaiss.

Mākoņu lēnās kustības dēļ atsevišķās vietās gaidāms ļoti liels nokrišņu daudzums un īslaicīgi plūdi, it īpaši pilsētu ielās. Tāpat lokāli gaidāma krusa, to graudu diametrs var sasniegt vairākus centimetrus, un stipras vēja brāzmas.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis oranžās pakāpes brīdinājumu par negaisa risku; brīdinājums būs spēkā no plkst.14 līdz 23 trešdienas vakarā. Līdz sestdienai spēkā arī oranžais brīdinājums par ļoti stipru karstumu.

Iedzīvotāji aicināti sagatavoties stipram pērkona negaisam, lai varētu sevi pasargāt no zibens. Iespējamas krasas vēja brāzmas, krusa un lietusgāzes, kas izraisa teritoriju applūšanu. Nolauzti koku zari, nenostiprināti priekšmeti un atlūzas var tikt nestas pa gaisu. Gaidāmi īpašumu bojājumi, traucēta transporta kustība un āra aktivitātes. Tuvojoties negaisam, ieteicams meklēt patvērumu slēgtās telpās.

Gaisa temperatūra trešdien paaugstināsies līdz +25..+31 grādam. Dienas lielāko daļu saglabāsies lēns vējš un bezvējš.

Rīgā ir iespējamas spēcīgas pērkona lietusgāzes ar brāzmainu vēju un lokālu krusu, maksimālā gaisa temperatūra būs aptuveni +30 grādi.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens 1017-1019 hektopaskāli jūras līmenī.

Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros pārsvarā ir +20..+25 grādi, jūrā +18..+21 grāds, bet Mērsragā un Rojā tikai +14..+15 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu