Jūlija pirmajā dienā gaidāmi +30 grādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Naktī uz piektdienu un agrā piektdienas rītā Kurzemi virzienā no dienvidiem uz ziemeļiem šķērsojuši negaisa mākoņi.

Tie atnesuši intensīvu zibeņošanu, spēcīgas lietusgāzes un vēja brāzmas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Liepājā nokrišņu daudzums no diviem negaisa mākoņiem sasniedzis 45 milimetrus un reģistrētas vēja brāzmas līdz 19 metriem sekundē.

Agrā piektdienas rītā Rietumlatvijā debesis apmākušās un vietām līst, bet valsts austrumos laiks ir saulains. Pūš lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra saullēktā bija no +12..+14 grādiem vietām Latvijas austrumos līdz +21..+22 grādiem daudzviet valsts centrālajā un rietumu daļā, kur aizvadīta tropiski silta nakts.

Rīgā caur mākoņiem spīd saule, pūš lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra naktī nav noslīdējusi zem +21..+22 grādiem.

Piektdien, 1.jūlijā, Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, bet Kurzemē vismaz vietām gaidāms jauns pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Negaiss Kurzemē var atnest ļoti stipru lietu un vēju, kā arī krusu. Lielākais negaisa risks gaidāms pēcpusdienā un vakarā Ziemeļkurzemē.

Pārsvarā pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, valsts austrumu novados - lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27..+33 grādiem.

Rīgā gaidāma pārsvarā saulaina diena, pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš un gaiss sakarsīs līdz +31 grādam.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, bet rietumos no Latvijas atrodas zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1016 hektopaskāliem valsts rietumos līdz 1021 hektopaskālam austrumos.

Intensīva ultravioletā starojuma un karstuma dēļ no plkst.11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši uzturēties saulē.

Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros pārsvarā ir +20..+26 grādi, jūrā +17..+23 grādi, bet Mērsragā un Rojā tikai +13..+14 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Karstuma dēļ līdz sestdienai visā valstī spēkā sinoptiķu izsludinātais oranžās pakāpes brīdinājums. Austrumu novados spēkā dzeltenās krāsas brīdinājums par augstu ugunsbīstamību dažos mežos.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +26..+29 grādi, Kurzemes piekrastē +23..+26 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.jūnijā bija +38 grādi vietām Balkānos, kā arī Rumānijā, Slovākijā un Ungārijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu 0..+1 grāds Alpu kalnos un vietām Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu