Jūrmalā ūdens temperatūra vietām pazeminājusies līdz 12 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki atpūšas Vecāķu pludmalē. Ilustratīvs attēls.
Cilvēki atpūšas Vecāķu pludmalē. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Vējam ilgstoši pūšot no sauszemes, ūdens temperatūra sestdien plkst.9 Bulduros un Majoros bija pazeminājusies līdz +12 grādiem, liecina Jūrmalas Tūrisma informācijas centra sniegtā informācija.

Ūdens temperatūra Kauguros tobrīd bija +15 grādi.

Aiz aukstās atmosfēras frontes svētdien gaidāms ziemeļrietumu vējš, tādēļ gaiss būs vēsāks, bet jūras ūdens temperatūra Jūrmalā un Rīgā, visticamāk, ievērojami paaugstināsies, prognozē sinoptiķi.

Sauszemes vēja ietekmē piekrastē nereti vērojams apvelings - siltais ūdens virsējais slānis tiek aizpūsts prom no krasta un tā vietā paceļas auksts ūdens no lielāka dziļuma.

Siltākais ūdens pludmalēs ir saulainās pēcpusdienās un vakaros, kad vējš pūš no jūras vai arī valda bezvējš.

Apvelings visbiežāk vērojams pavasarī un vasaras pirmajā pusē, kad iesilis tikai ūdens virsējais slānis. Vasaras beigās un rudenī apvelings iespējams tikai tad, ja vējš ilgstoši un spēcīgi pūš no sauszemes.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem Rīgas līča lielākajā daļā ūdens virsmas temperatūra ir +20..+24 grādi, aukstāks ūdens ir galvenokārt tikai līča dienvidu un rietumu piekrastē.

Savukārt Rīgas peldvietās, kas atrodas līča krastā, ūdens atdzisis līdz +14, +15 grādiem, informēja pašvaldībā.

Daugavgrīvā, Vakarbuļļos un Vecāķos ir aukstākais ūdens Rīgas peldvietās, sasniedzot vien attiecīgi +14 un +15 grādu siltumu.

Vēl pirms dažām dienām ūdens temperatūra šajās peldvietās bija virs +20 grādiem.

Siltākais ūdens Bābelīša ezerā, kur tas uzsilis līdz +26 grādiem. Ķīpsalā ūdens ir +23 grādus silts, Ķīšezerā, Rumbulā - +22 grādus silts, bet Lucavsalā - +21 grādu silts.

Jūrā pie Kurzemes rietumkrasta, tai skaitā Liepājā un Ventspilī, ūdens temperatūra pārsvarā svārstās ap +20 grādiem.

Sestdien plkst.10 ūdens temperatūra jūrā bija +20 grādi Ventspilī, +18 grādi Kolkā, +14 grādi Rojā, +12 grādi Mērsragā, +16 grādi Daugavgrīvā, +22 grādi Zvejniekciemā un +24 grādi Salacgrīvā.

Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros pārsvarā +20..+26 grādu robežās.

Satelītuzņēmumi liecina, ka Baltijas jūras centrālajā daļā masveidā savairojušās zilaļģes. Nav ziņu, ka tās būtu manītas Latvijas piekrastē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu