Dzeltenais brīdinājums – otrdien jūras piekrastē pūtīs spēcīgs vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Aculiecinieka foto/LETA

Otrdien, 12. jūlijā, no pulksten 11 Latvijā jūras piekrastē spēcīga vēja iespējamības dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums.

Kā informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji, otrdien dienas vidū jūras piekrastē ziemeļu, ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-22 metriem sekundē.

Rīgā brīdinājums ir spēkā no otrdienas pulksten 9 līdz 19.

LVĢMC un VUGD atgādina, ka nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu, tādēļ atsevišķas āra aktivitātes var tikt traucētas.

Aktuālajai brīdinājumu informācijai var sekot "bridinajumi.meteo.lv".

Kā teikts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) mājaslapā, dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, tiesa, ja plānojat aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem. LVĢMC aicina būt informētiem par gaidāmajām izmaiņām un lieki nepakļaut sevi riskam.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu