Rīgā izsludināts dzeltenais brīdinājums par stipru vēju; diena būs lietaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Otrdienas rītā Latvijas austrumu un centrālajā daļā līst, daudzviet stipri, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Līdz pieciem rītā nokrišņu daudzums Dagdā sasniedzis 15 milimetrus.

Visā valstī debesis pārsvarā apmākušās. Gaisa temperatūra +15..+19 grādi.

Pastiprinās ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē tā ātrums brāzmās sasniedz 15 metrus sekundē.

Rīgā apmācies rīts, no austrumiem ierodas lietus, ziemeļu vējš brāzmās pūš līdz 12 metriem sekundē, gaisa temperatūra +18..+19 grādi.

Otrdien Latvijā būs pārsvarā apmācies un vējains laiks, palaikam līs, daudzviet gaidāms stiprs lietus, prognozē sinoptiķi.

Vietām - ar lielāko varbūtību vakarpusē Vidzemē - gaidāms arī pērkona negaiss.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka dienā Latvijas centrālajos rajonos nokrišņu daudzums sasniegs 20-35 milimetrus. Dzeltenais vēja brīdinājums izsludināts Rīgā un Kurzemes rietumkrastā, kur prognozētas vēja brāzmas līdz 20-22 metriem sekundē.

Citviet valstī gaidāmas ziemeļu vēja brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs +17..+23 grādi.

Rīgā otrdiena būs lietaina, brīžiem līs stipri, iespējams arī pērkona negaiss. Ziemeļvēja brāzmas var lauzt kokus. Gaisa temperatūra nepārsniegs +21 grādu.

Arī TVNET lasītāji ziņo par novērotiem postījumiem. Piemēram, šorīt Olainē spēcīgais vējš bija nolauzis koku zarus, kas savukārt bija sakrituši uz automašīnām. 

Foto: TVNET aculiecinieks

Laikapstākļus nosaka ciklons ar centru Baltkrievijā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1003 hektopaskāliem Latgales dienvidos līdz 1014 hektopaskāliem Kurzemes rietumos.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +20..+24 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.jūlijā bija +42..+43 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -2 grādi augstākajos kalnos Centrāleiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu