Ceturtdien gaidāms sauss un karsts laiks, gaiss iesils līdz +30 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ceturtdien Latvijā gaidāms neliels mākoņu daudzums, vairāk mākoņu būs no rīta Kurzemē un dienā valsts centrālajā daļā, prognozē sinoptiķi.

Diena paies bez nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš, Latgalē pārsvarā saglabāsies bezvējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25..+30 grādiem, karstākais laiks būs Kurzemē un Zemgalē. Visā valstī izsludināts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenās pakāpes brīdinājums par stipru karstumu ceturtdien un piektdien.

Rīgā ceturtdien gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidaustrumiem un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +28 grādiem.

Ceturtdien plkst. 5 gaisa temperatūra valstī bija no +7,7 grādiem Daugavpils un Madonas novērojumu stacijā līdz +17,5 grādiem Daugavgrīvā un +17,6 grādiem Rucavā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Valsts austrumu daļā ir skaidrs laiks un bezvējš, kas ļāvis gaisam strauji atdzist. Citviet Latvijā pūš lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš, mākoņu maz, Kurzemē to ir vairāk. Bez nokrišņiem.

Rīgā saulains rīts, pūš dienvidu vējš 2-4 metri sekundē. Gaisa temperatūra saullēktā +14 grādi starptautiskajā lidostā un +17 grādi pilsētas centrā.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1017-1022 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +22,2 grādiem Ventspilī līdz +26,8 grādiem Bauskā un Staļģenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.augustā bija +40 grādi Francijā un +42 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu +2 grādi Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu