Lielākais negaisa risks sestdien būs Latgalē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Negaiss. Ilustratīvs attēls
Negaiss. Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Sestdien, aukstajai atmosfēras frontei sasniedzot Latvijas austrumu daļu, var veidoties spēcīgs pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Agrā sestdienas rītā Kurzemi šķērso aukstā atmosfēras fronte, daudzviet līst un vējš iegriezies no rietumiem, ziemeļrietumiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Īslaicīgs lietus ir arī vietām valsts centrālajos novados. Latvijas austrumu daļā mākoņu ir maz un vējš lēni līdz mēreni pūš no dienvidiem, dienvidaustrumiem.

Gaisa temperatūra sešos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +15,5 grādiem Madonā līdz +23,4 grādiem Ainažos.

Rīgā palielinās mākoņu daudzums, pūš dienvidu vējš 3-5 metri sekundē, brāzmās līdz 7-9 metriem sekundē. Gaisa temperatūra īsi pēc saullēkta +22 grādi.

Lielākie riski prognozēti dienas vidū un pēcpusdienā Latgalē. Iespējamas ne tikai intensīvas lietusgāzes, bet arī stipras vēja brāzmas un krusa, lokāli pat lielgraudu krusa un virpuļviesuļi.

Dienā Kurzemē lietus vairs nav gaidāms un caur mākoņiem spīdēs saule. Valsts centrālajā daļā īslaicīgi līs.

Pārsvarā pūtīs mērens rietumu vējš, priekšpusdienā valsts austrumos vēl saglabāsies dienvidu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +19..+23 grādi, valsts austrumos līdz +29 grādiem.

Rīgā dienas pirmajā pusē brīžiem gaidāms lietus, tā laikā gaisa temperatūra noslīdēs zemāk nekā aizvadītajā naktī, bet pēcpusdienā temperatūra pakāpsies līdz +22 grādiem. Pūtīs mērens rietumu vējš.

Laikapstākļus nosaka aukstā atmosfēras fronte, no dienvidrietumiem palielinās anticiklona ietekme. Atmosfēras spiediens 1011-1016 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijā bija +28..+31 grāds, vienīgi Kolkā temperatūra nepārsniedza +25 grādus.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.augustā bija +39..+40 grādi Spānijā, Itālijā, Balkānos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -2 grādi Skandināvijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu