Rīgā tuvāko stundu laikā gaidāmas spēcīgas lietusgāzes, spēkā dzeltenais brīdinājums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Tuvākajās stundās Rīgā ir gaidāmas stipras lietusgāzes, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Prognozējamo stipro lietusgāžu dēļ līdz plkst.9 galvaspilsētā ir spēkā dzeltenais brīdinājums.

Stiprās lietusgāzes var izraisīt problēmas plūdiem visvairāk pakļautajās teritorijās, kā arī traucēt āra aktivitātēm. Braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, ir jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Otrdien Latvijā debesis būs brīžiem saulainas, brīžiem mākoņainas, dažviet arī iespējams īslaicīgs lietus, bet gaiss būs mēreni silts, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sagatavotā prognoze.

Dienā augsta spiediena atzara ietekmē saule mīsies ar mākoņiem, kas vēl dažviet nesīs īslaicīgu lietu. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, un gaiss iesils līdz +20…+23 grādiem.

Rīgā mākoņu daudzums būs mainīgs un no rīta vēl gaidāms īslaicīgs lietus. Pūtīs pārsvarā lēns ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20…+22 grādiem.

LVĢMC brīdina, ka dienas vidū un pēcpusdienā, starp mākoņiem uzspīdot saulei, ultravioletā starojuma intensitāte būs vidēji augsta, tādēļ iedzīvotāji aicināti ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu