Neiepriecinoša laika prognoze nākamajai nedēļai: silto laiku nomainīs bagātīgi nokrišņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Šīs nedēļas izskaņā Latvijā gaidāms sauss un karsts laiks, taču nākamā nedēļa būs nokrišņiem bagāta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Nakts uz piektdienu būs daļēji mākoņaina, bet dienā vien dažviet kāds mākonis aizsegs sauli, tādēļ nokrišņi nav gaidāmi. Pūšot lēnam vējam, naktī atsevišķos rajonos sabiezēs migla. Nakts stundās gaiss atdzisīs līdz +9, +14 grādiem, bet piekrastē līdz +17 grādiem. Savukārt dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +23, +28 grādiem.

Līdzīgi laika apstākļi saglabāsies arī sestdien un svētdien. Mākoņu daudzums debesīs būs neliels, un laiks būs sauss. Saglabājoties lēnam vējam, naktīs un rītos vietām veidosies migla. Nedēļas nogalē naktis kļūs nedaudz siltākas - naktī uz sestdienu gaisa temperatūra pazemināsies līdz +12, +17 grādiem, bet naktī uz svētdienu gaisa temperatūra gaidāma +14, +19 grādu robežās.

Diennakts gaišajās stundās gaiss iesils līdz +24, +28 grādiem, bet piekrastē būs nedaudz vēsāks.

Nākamnedēļ pakāpeniski pastiprināsies rietumos esošā ciklona ietekme. Naktī uz pirmdienu debesis vēl būs lielākoties skaidras, savukārt dienā mākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies, un jau pēcpusdienā Latviju no dienvidiem sasniegs nokrišņu zona, nesot lietu teritorijas lielākajai daļai, iespējams arī pērkona negaiss.

Otrdienas pēcpusdienā pār Latviju virzīsies jauna nokrišņu zona, kā rezultātā daudzviet līs arī naktī uz trešdienu un trešdien dienā, vietām lietavas būs ilgstošas, dažviet arī ducinās pērkons.

Dominēs lēns, negaisa laikā brāzmains austrumu puses vējš. Šajās naktīs minimālā gaisa temperatūra būs +16, +20 grādi, bet dienās gaiss iesils līdz +23, +28 grādiem, vietām termometra stabiņš tuvosies +30 grādu atzīmei.

Arī nākamās nedēļas otrajā pusē gaidāms lietus - ceturtdien galvenokārt valsts rietumu, bet piektdien - austrumu daļā, dažviet lietus būs stiprs un iespējami pērkona negaisi ar krasām vēja brāzmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu