+32 grādi, nokrišņi un negaiss: kāds laiks gaidāms nākamnedēļ?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Nākamajā nedēļā Latvijā saglabāsies karsts laiks, taču lokāli iespējams arī lietus un pat pērkona negaiss, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Dienās gaiss iesils pārsvarā līdz +27…+32 grādiem, savukārt naktīs termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā nenoslīdēs zemāk par +15 grādu atzīmi. Līdz ar mainīgu mākoņu daudzumu, lokāli būs arī novērojams ne tikai īslaicīgs lietus, bet iespējams arī pērkona negaiss.

Jauna darba nedēļa iesāksies ar mainīgu mākoņu daudzumu debesīs. Lai gan lielākajā daļā valsts teritorijas nokrišņi nav gaidāmi, tomēr gan pirmdien pēcpusdienā, gan otrdien vakarā lokāli būs novērojams īslaicīgs lietus, pastāv arī pērkona negaisa varbūtība. Naktīs lokāli redzamību pasliktinās migla, dūmaka. Vējš būs lēns un galvenokārt pūtīs no austrumu puses, bet negaisa laikā tas var būt brāzmains.

Turpinoties karstuma vilnim, naktīs minimālā gaisa temperatūra ir gaidāma +15…+21 grāda robežās, vien valsts austrumu daļā, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš noslīdēs vēl par dažiem grādiem zemāk. Dienās gaiss daudzviet iesils līdz +27…+32 grādiem, vien līča piekrastē būs par pāris grādiem vēsāk.

Tāpat kā nedēļas sākumā, tā arī trešdien laika apstākļus turpinās noteikt anticiklona dienvidrietumu perifērija, mākoņi palaikam aizklās debesis un galvenokārt rietumu rajonos nesīs lietu un iespējams pērkona negaisu.

Tomēr jau ceturtdien, mākoņiem pamazām izklīstot, ir gaidāms sauss un saulains laiks. Saglabāsies lēns vējš, kas joprojām pūtīs no austrumu puses. Naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz +16…+21 grāda atzīmei, bet dienā maksimālā gaisa temperatūra lielākajā valsts teritorijas daļā ir gaidāma +27…+30 grādi, tikai vietām piekrastes rajonos būs vēsāks, tur +23…+26 grādi.

Pēc šī brīža prognozēm, arī piektdien saglabāsies sauss laiks, bet, pietuvojoties zema spiediena ieplakai, Latviju, sākot no rietumiem, šķērsos nokrišņu zona, kas sestdien vēl vietām, bet svētdien jau daudzviet nesīs nokrišņus. Gan naktīs, gan dienās gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā iepriekš, tikai svētdien ir gaidāms nu jau vēsāks laiks - dienā austrumu rajonos termometra stabiņš pakāpsies līdz +26 grādu atzīmei, bet rietumu rajonos pieturēsies vien pie +20 grādu atzīmes, prognozē LVĢMC.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu