Nakts uz otrdienu Latvijā vietām būs tropiska

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saulriets.
Saulriets. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā vietām gaidāma tropiskā nakts, termometra stabiņam nenoslīdot zem +20 grādu atzīmes.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka Latvijā naktī debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums, nakts sākumā lokāli iespējams īslaicīgs lietus un negaiss.

Pūtīs lēns austrumu puses vējš un gaisa temperatūra nebūs zemāka par +15…+20 grādiem, taču vietām piekrastē gaisa temperatūra nebūs zemāka par +20…+22 grādiem, līdz ar to atkal vietām tiks piedzīvota tropiskā nakts.

Rīgā nakts būs sausa, ik pa brīdim debesīs parādīsies kāds mākonis. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra būs +20…+21 grāds.

Jau ziņots, ka 16. augustā un 17. augustā Latvijas rietumu un centrālajos rajonos gaidāms ekstremāli stiprs karstums - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +33 grādiem pēc Celsija, teikts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) mājaslapā, kur pirmdienas pēcpusdienā izsludināts sarkanā līmeņa brīdinājums.

Otrdien dienā mākoņi mīsies ar sauli, tomēr laiks būs sauss. Pūtīs lēns vējš, un termometra stabiņš pakāpsies līdz +29…+33 grādu atzīmei, un tikai dažviet līča piekrastē gaisa temperatūra svārstīsies ap +25…+27 grādu atzīmei.

Rīgā gaidāms mainīgs mākoņu daudzums un diena būs sausa ar lēnu vēju. Gaiss sakarsīs līdz +30…+32 grādiem.

Dienas vidū un pēcpusdienā, spīdot saulei, ultravioletā starojuma intensitāte būs vidēji augsta, tādēļ iedzīvotāji aicināti ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu