Pirmdiena būs pēdējā karstā diena šajā gadā; Kurzemē gaidāms lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Pirmdien gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz +25..+30 grādiem, bet Kurzemes lielākajā daļā tā vairs nepārsniegs +22..+25 grādus, prognozē sinoptiķi.

Pirmdienas rītā Latvijā ir lielākoties skaidras debesis, vairāk mākoņu Kurzemē un vietām Zemgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nav nokrišņu, arī vēja tikpat kā nav. Dažviet izveidojusies migla.

Gaisa temperatūra piecos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā bija no +11,7 grādiem Zosēnos līdz +19,5 grādiem Ventspilī.

Rīgā agrā rītā pārsvarā skaidrs laiks, bezvējš, gaisa temperatūra +14 grādi starptautiskajā lidostā un +18..+19 grādi pilsētas centrā.

Pirmdien gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz +25..+30 grādiem, bet Kurzemes lielākajā daļā tā vairs nepārsniegs +22..+25 grādus.

Tik silts laiks Latvijā gaidāms pēdējo reizi 2022.gadā.

Palielināsies mākoņu daudzums, Kurzemē gaidāms lietus. Vietām Kurzemē un vakarā, iespējams, arī vietām citviet valstī gaidāms ļoti stiprs lietus un pērkona negaiss, iespējama arī krusa un lielas vēja brāzmas.

Pārsvarā saglabāsies lēns vējš un bezvējš.

Rīgā mākoņu kļūs vairāk, vakarā iespējams lietus un pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, tas iegriezīsies no ziemeļiem, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +28 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1011-1012 hektopaskāli jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts lielākajā daļā izsludinājis dzeltenās pakāpes brīdinājumu par karstumu un augstu ugunsbīstamību mežos.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +25,1 grāda Kolkā līdz +31,5 grādiem Rucavā un +31,6 grādiem Saldū, kas ir jauns 28.augusta karstuma rekords valstī. Vietējais karstuma rekords tika pārspēts 17 novērojumu stacijās.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.augustā bija nepilni +39 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -1 grāds Skandināvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu