Video Applūst dārzi un ielas pārvēršas dīķos - sociālajos tīklos ļaudis dalās ar lietusgāžu sekām (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietavu plūdi Tukumā 30. augustā
Lietavu plūdi Tukumā 30. augustā Foto: Tukuma novada pašvaldība

Pirmdien un otrdien spēcīgās lietusgāzes daudzviet Latvijā nesušas posta darbus - raža slīkst ūdenī, ielas pārvērtušās dīķos, bet pagrabos var ieiet tikai ar gumijas zābakiem, liecina sociālajos tīklos publiskotā informācija.

Jau ziņots, ka nokrišņu daudzums vietām Kurzemē un Vidzemē pārsniedzis pusi no mēneša normas. No pirmdienas vakara līdz plkst.5 otrdienas rītā nokrišņu daudzums Saldū un Rūjienā sasniedza 41-42 milimetrus jeb 52-53% no mēneša normas, savukārt Kolkā - 49 milimetrus jeb 60%. Vairāk nekā 30 milimetri nokrišņu reģistrēti arī Mērsragā, Priekuļos, Staļģenē un Zvejniekciemā.

Kā portālā "LSM.lv" otrdien ziņo laika ziņu redaktors Toms Bricis - visvairāk nolijis Tukuma apkārtnē. "Tukuma apkaimē esošajās neoficiālajās novērojumu stacijās fiksēti pat 70-100 milimetri nokrišņu. Uz ziemeļiem no Tukuma, netālu no Milzkalna vienā novērojumu stacijā fiksēti pat 114 milimetri nokrišņu jeb 114 litru ūdens uz katru kvadrātmetru, kas ir vairāk nekā visa mēneša norma," portālā raksta Bricis.

"Tās ir spēcīgākās lietavas, kādas Latvijā šajā vasarā bijušas."

Arī "Sadales tīkls" otrdienas rītā ziņoja, ka Tukumā bija reģistrēts elektrotīkla bojājums, radot elektroapgādes traucējumus aptuveni 2500 klientiem Kurzemes, Meža, Spartaka, Pasta ielas apkaimē. Jau ap pulksten 10 tas tika novērsts.

Ja arī tu esi iemūžinājis pamatīgās lietusgāzes un to radīto postažu, tad sūti foto vai video mums e-pastā: zinas@tvnetgrupa.lv , pievienojot mazu aprakstu par to, kur iemūžinātas lietusgāzes.

Arī sociālo tīklu lietotāji padalījušies ar foto un video no lietus skartajām teritorijām Latvijā:

Otrdienas rītā pamatīgi līst arī Tukuma dzelzceļa stacijā:

Ielas vietām Tukumā pārvērtušās par dīķiem:

Tukuma novada pašvaldība savā "Facebook" kontā aicina rūpīgi izvēlēties braukšanas maršrutu, jo ielas pludo. "Lai situācijas būtu iespējams pēc iespējas operatīvāk risināt, aicinām iedzīvotājus zvanīt uz vienoto dispečerdienesta tālruni 8881," tā pašvaldība.

"Nevaru izlemt - mest vizuli un spiningot, vai uz karpām!" joko kāds sociālo tīklu lietotājs.

Lūk, vēl viens video no Tukuma:

Peļķes Tukumā 30. augustā:

Atgādinām, ka pirmdienas vakarā spēcīgās lietusgāzes skāra arī Saldu, kur dažas ielas pārvērtās dīķos:

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu