Otrdien saule mīsies ar mākoņiem; Kurzemē labots 6.septembra aukstuma rekords

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Otrdien, 6. septembrī, Latvijā gaidāms daļēji mākoņains laiks, bez nokrišņiem, gaisa temperatūra nepārsniegs +13..+18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns rietumu, ziemeļrietumu vējš, priekšpusdienā vietām saglabāsies bezvējš.

Rīgā starp mākoņiem uzspīdēs saule, nav gaidāmi nokrišņi un pūtīs lēns vējš. Gaiss iesils līdz +15..+16 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1026-1029 hektopaskāli jūras līmenī.

Valsts dienvidaustrumu daļā spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais dzeltenā līmeņa brīdinājums par augstu ugunsbīstamību mežos.

Kurzemē labots 6.septembra aukstuma rekords

Agrā otrdienas rītā Liepājā, Pāvilostā, Rucavā un Saldū, gaisa temperatūrai pazeminoties līdz +1..+3 grādiem, pārspēts 6.septembra minimālās temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Saullēktā aukstuma rekorda pārspēšana iespējama arī vietām Vidzemē, kur gaisa temperatūra noslīdējusi līdz nulles atzīmei.

Zem mākoņiem Latgalē, kā arī daļā Zemgales gaiss nav vēsāks par +5 grādiem, bet Ziemeļkurzemes piekrastē gaisa temperatūra pakāpusies līdz +10..+11 grādiem.

Latgalē apmācies laiks, pārējā valstī mākoņi tikai vietām sedz debesis. Nav ievērojamu nokrišņu; dažviet izveidojusies migla. Valda lēns vējš un bezvējš.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, vēja praktiski nav, gaisa temperatūra no +7 grādiem lidostā līdz +9..+10 grādiem pilsētas centrā un Daugavgrīvā.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +11,5 grādiem Alūksnē līdz +17,3 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.septembrī bija +36..+37 grādi Francijā un Spānijā, kā arī līdz +39 grādiem salās Vidusjūrā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -3 grādi Skandināvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu