Otrdien vietām ducinās pērkons; daudzviet līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien daudzviet Latvijā īslaicīgi līs, atsevišķās vietās gaidāms stiprs lietus, kā arī pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Valsts rietumu un centrālajā daļā lokāli iespējams arī pērkona negaiss un krusa.

Saulainajos brīžos pēcpusdienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +13..+16 grādiem.

Vējš pārsvarā lēni pūtīs no rietumiem un ziemeļiem, Kurzemes rietumkrastā gaidāms stiprāks ziemeļvējš.

Rīgā lietus gaidāms galvenokārt dienas pirmajā pusē. Lēnu mainīga virziena vēju nomainīs neliels ziemelis, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +14..+15 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens 1005-1009 hektopaskāli jūras līmenī.

Valsts dienvidaustrumu daļā joprojām spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais dzeltenā līmeņa brīdinājums - vietām saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos.

Otrdienas rītā vietām Latvijā ir skaidrs laiks, vietām līst un vietām sabiezējusi migla, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lietus mākoņi vairāk skar Kurzemi un Vidzemes dienvidrietumu daļu. Migla ar redzamību 300-700 metri valsts novērojumu stacijās piecos rītā bija Alūksnē, Madonā, Saldū un Stendē.

Gaisa temperatūra tobrīd bija no +5,0 grādiem Madonā līdz +12,4 grādiem Pāvilostā, Ventspilī un Daugavgrīvā. Pārsvarā pūta lēns rietumu vējš.

Rīgā iespējams lietus. Gaisa temperatūra plkst.5 bija no +7 grādiem starptautiskajā lidostā līdz +12 grādiem Daugavgrīvā, pūta rietumu vējš 2-7 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +13..+16 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 19.septembrī bija +35 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -12 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu