Kāds laiks gaidāms Latvijā jaunnedēļ?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ainava.
Ainava. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamās nedēļas sākumā Latvijā ievērojami pastiprināsies ziemeļu vējš un valsts austrumu daļā ilgstoši līs, bet, sākot ar nedēļas vidu, rietumu vējš atnesīs siltāku gaisu, prognozē sinoptiķi.

Pirmdien un otrdien laikapstākļus noteikts spēcīgs ciklons, kas gar Baltkrievijas un Krievijas robežu virzīsies uz ziemeļiem. Latvijas lielākajā daļā ziemeļu vēja ātrums brāzmās pieaugs līdz 15-20 metriem sekundē, Jūrmalā un Rīgā - līdz 22 metriem sekundē. Vējš vietām gāzīs kokus un radīs citus nelielus postījumus.

Valsts austrumu daļā ilgstoši līs, savukārt Rietumlatvijā laiks būs pārsvarā sauss un uzspīdēs saule. Gaisa temperatūra austrumu novados nepārsniegs +6..+9 grādus, turpretī Kurzemē gaiss otrdien iesils līdz +13..+15 grādiem.

No trešdienas līdz nedēļas beigām gaidāms rietumu, dienvidrietumu vējš, kas palaikam kļūs brāzmains. Bieži uzspīdēs saule un nokrišņu būs visai maz. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +6..+13 grādiem, par dažiem grādiem vēsāka būs nakts uz trešdienu. Maksimālā temperatūra nedēļas otrajā pusē gaidāma +13..+19 grādu robežās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu