Rīgā sasniegti gada vēlākie +15 grādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Sestdien Rīgā gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +15,0 grādiem, un tie ir gada vēlākie +15 grādi, kas galvaspilsētā novēroti kopš gaisa temperatūras mērījumu sākuma 18.gadsimtā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējais vēlākais datums, kurā Rīgā reģistrēts tik silts laiks, bija 3.novembris 1967.gadā.

Šis arī jauns novembra otrās dekādes siltuma rekords; iepriekš tas bija +12,9 grādi 2010.gada 15.novembrī. Diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekords Rīgā pārspēts jau piecas dienas pēc kārtas.

Kā ziņots, naktī uz sestdienu termometra stabiņš Rīgā pakāpās līdz +13,8 grādiem. Mēneša otrās dekādes siltuma rekords naktī tika pārspēts ne tikai galvaspilsētā, bet arī Alūksnē, Bauskā, Dobelē, Kolkā, Mērsragā, Pāvilostā, Rūjienā un Stendē. Savukārt Gulbenē, Madonā, Ventspilī un Zosēnos tika sasniegts esošais rekords.

Augstākā gaisa temperatūra valstī agrā sestdienas pēcpusdienā bija +15,2 grādi Mērsragā. Teju visā Latvijā termometra stabiņš pakāpās virs +12 grādiem.

Svētdiena būs nedaudz vēsāka, bet nākamnedēļ gaisa temperatūra pazemināsies krasāk, prognozē sinoptiķi. Laiks kopumā kļūs sausāks un saulaināks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu