Pirmdien Latvijā pārsvarā gaidāms apmācies laks; vietām apledojuši autoceļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien Latvijā pārsvarā gaidāms apmācies laks, bez ievērojamiem nokrišņiem, prognozē sinoptiķi.

Pirmdienas rītā daudzviet Latvijā saglabājas migla, vietām tā ir bieza, liecina meteoroloģiskā informācija.

Sliktākā redzamība piecos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā bija 160 metri Dobelē, 170 metri Bauskā, 200 metri Daugavpilī un Staļģenē, 230 metri Daugavgrīvā, 240 metri Liepājā, 250 metri Zosēnos, 260 metri Skrīveros un 280 metri Gulbenē.

Debesis lielākoties sedz mākoņi, vietām ir sīki nokrišņi. Vēja pārsvarā nav. Gaisa temperatūra -2..+3 grādi. Uz ceļiem vietām iespējams apledojums.

Rīgā miglains rīts, pūš viegls dienvidu, dienvidaustrumu vējš un termometri rāda -1..+2 grādus.

Pirmdien nav gaidāmi ievērojami nokrišņi

Pirmdien Latvijā pārsvarā gaidāms apmācies laks, bez ievērojamiem nokrišņiem, prognozē sinoptiķi.

Dienas pirmajā pusē vietām saglabāsies migla. Pūtīs lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2..+7 grādiem.

Rīgā izklīdīs migla, gaidāma pārsvarā apmākusies diena, bez nokrišņiem. Pūtīs lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra nepārsniegs +5 grādus.

Laikapstākļus nosaka liels anticiklons. Atmosfēras spiediens 1029-1032 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +8..+12 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.novembrī bija +24..+26 grādi Spānijā, Francijas dienvidrietumos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -13 grādi Zviedrijas ziemeļos.

LVC: Vietām valsts Rietumu daļā apledo autoceļi

Pirmdienas rītā apledojuma dēļ vietām valsts rietumu daļā ir apgrūtināta braukšana, slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir uz Liepājas šosejas (A9) posmā Apšupes krustojums-Annenieki un posmā Blīdene-Skrunda, kā arī uz Ventspils šosejas (A10) posmā Kūdra-Ventspils.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Saldus, Talsu un Tukuma apkaimē.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu