Kāds laiks gaidāms Latvijā jaunnedēļ?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Apsniguši virši.
Apsniguši virši. Foto: Paula Čurkste/LETA

Novembra pēdējās dienās gaisa temperatūra Latvijā svārstīsies ap nulli, bet decembra sākumā laiks kļūs aukstāks, prognozē sinoptiķi.

Prognozes par to, cik krasi pazemināsies gaisa temperatūra, pagaidām ir atšķirīgas.

Saskaņā ar pašreizējiem "Global Forecast System" datiem nākamās nedēļas sākumā palaikam gaidāmi nelieli nokrišņi, vairāk snigs Latgalē. Pūtīs lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz 0..-5 grādiem un dienās pakāpsies līdz -2..+3 grādiem.

Nākamās nedēļas nogalē gaisa temperatūra vietām, ar lielāko varbūtību Latgalē, varētu pazemināties līdz -10..-15 grādiem. Laiks kļūs sausāks, snigs maz, vējš galvenokārt lēni pūtīs no austrumiem.

Tuvojoties decembra vidum, Vidzemē un Latgalē sals var pastiprināties līdz 20 grādiem, aukstākajās dienās gaisa temperatūra vietām var saglabāties zem -10 grādiem.

Sagaidāms, ka laikapstākļus decembrī bieži noteiks anticiklons, tādēļ gaiss būs aukstāks nekā parasti, bet snigs mazāk. Iespējams ļoti augsts atmosfēras spiediens.

Spēcīgs anticiklons decembrī Ziemeļeiropā ir reti, un tas var izraisīt bargu salu lielā daļā Eiropas. Atbilstoši pašreizējām prognozēm šoreiz aukstums būs mazāks nekā citos gados ar līdzīgu sinoptisko situāciju, turklāt Eiropas centrālo un rietumu daļu tas varētu skart maz, lai gan arī šajā reģionā gaisa temperatūra kopumā gaidāma zemāka par normu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu