Pirmdienas rītā apgrūtināta braukšana, dienā gaidāms sniegs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirmdienas rītā daudzviet Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts nozīmes un reģionālajiem autoceļiem, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" apkopotā informācija.

Ap plkst.6.20 braukšana pa lielajiem ceļiem ir apgrūtināta gandrīz visā Latgalē un Vidzemes lejasdaļā, kā arī Kurzemes austrumu un centrālajā daļā, savukārt jūras piekrastē - gan Kurzemē, gan Vidzemē - braukšanas apstākļi uz ceļiem ir apmierinoši.

Rīgas apkārtnē braukšana ir apgrūtināta pa šosejām Daugavas kreisajā krastā, tostarp pa Rīgas apvedceļu. Savukārt Zemgalē apledojusi ir Jelgavas šoseja visā garumā.

Apledojušie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Kaisīšanas darbos šorīt iesaistītas 93 tehnikas vienības.

Autovadītāji tiek aicināti īpaši uzmanīties, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci.

Pirmdiena būs mākoņaina, vietām nedaudz snigs

Jaunā nedēļa Latvijā meteoroloģisko laika apstākļu ziņā sāksies pelēcīgu dienu - gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli, debesis aizklās mākoņi, bet vietām iespējams neliels sniegs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Dienā mākoņi turpinās aizklāt debesu lielāko daļu, vietām ir gaidāms neliels sniegs. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Vējš būs lēns un pūtīs no austrumu puses. Maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +2…-2 grādus.

Rīgā diena gaidāma mākoņaina, tomēr bez ievērojamiem nokrišņiem. Turpinās pūst lēns vējs. Termometra stabiņš pieturēsies ap 0 grādu atzīmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu