Ceturtdien Latvijā būs ievērojamas temperatūras atšķirības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sniegs Rīgā
Sniegs Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien Latvijas rietumos un austrumos būs liela gaisa temperatūras atšķirība - kamēr Kurzemes piekrastē temperatūra svārstīsies ap nulli vai pat pakāpsies virs tās, Latgalē vietām termometra stabiņš var noslīdēt zem -10 grādu atzīmes, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Decembra pirmajā dienā debesis virs Latvijas lielākoties būs mākoņainas, austrumu rajonos skaidrosies. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Pūtīs lēns austrumu puses vējš, un maksimālā gaisa temperatūra būs +2…-3 grādi, bet austrumu rajonos būs vēsāks - -4…-9 grādi. Debesīm skaidrojoties, pēcpusdienā termometra stabiņš noslīdēs vēl par pāris grādiem.

Rīgā dienā debesis aizklās mākoņi. Brauktuves un ietves var būt slidenas. Būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Saglabāsies lēns austrumu puses vējš. Temperatūra pieturēsies 0…-2 grādu robežās, bet pēcpusdienā gaiss atdzisīs līdz -5 grādiem.

Šorīt Gulbenes apkārtnē autoceļi vietām sniegoti un apledojuši

Sniega un apledojuma dēļ šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa lielajiem autoceļiem Gulbenes apkārtnē, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Apledojušie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Kaisīšanas darbos šorīt iesaistītas 11 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Tikmēr pa pārējām lielajām šosejām šorīt braukšanas apstākļi ir apmierinoši, liecina LVC apkopotā informācija.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi pa vietējiem autoceļiem ir Aizkraukles, Alūksnes, Cēsu, Gulbenes, Limbažu, Madonas, Rēzeknes, Saldus un Valmieras apkārtnē. Autoceļiem ar grants segumu noteikta ir C vai D uzturēšanas klase.

Grants ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar sniega kārtu un rievām. C un D klases ceļiem, kas pārsvarā ir vietējās nozīmes autoceļi, nav noteikts laiks, kurā to bīstamajos posmos brauktuves ir jāapstrādā ar pretslīdes materiālu un jāveido rievas. Grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos - stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos.

Autovadītāji tiek aicināti uzmanīties, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu