Piektdien termometra stabiņš noslīdēs līdz -7 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sniegs Rīgā
Sniegs Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien Latvijā gaiss paliks nedaudz vēsāks un snigšana turpināsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Dienā mākoņi mīsies ar sauli. Valsts austrumos gaidāma snigšana, kā rezultātā vietām sniega segas biezums palielināsies vēl par 1-4 centimetriem. Ceļi būs slideni. Turpinās pūst lēns vējš. Šodien gaisa temperatūra būs 0…-4 grādi, savukārt Kurzemes vidienē un Zemgalē vien -4…-7°.

Rīgā no rīta debesis būs mākoņainas un palaikam vēl snigs, bet jau dienā tās pakāpeniski skaidrosies un gaidāms sauss laiks. Ietves un brauktuves būs slidenas. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra saglabāsies -3…-5 grādu robežās.

Stipras snigšanas dēļ īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi Tallinas šosejas posmā Limbažu novadā

Šorīt stiprās snigšanas dēļ īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Tallinas šosejas (A1) posmā no Tūjas krustojuma līdz Ainažiem, Limbažu novadā, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, valsts ceļu tīklā patlaban strādā 153 ziemas tehnikas vienības.

Snigšanas laikā sniega kārta un apledojums veidojas atkārtoti, tāpēc iedzīvotāji aicināti plānot papildu laiku ceļam, izvēlēties braukšanas apstākļiem atbilstošu ātrumu un ieturēt lielāku distanci. Uzturēšanas darbu mērķis ir iespēju robežās uzlabot braukšanas apstākļus, taču ar tiem nevar novērst ziemu.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz visiem valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, izņemot Ventspils šosejas (A10) posmu no Kūdras līdz Tukumam, Liepāja - Nīca šoseju (A11), kā arī Bauskas šosejas (A7) posmu no Dimzukalna līdz Grenctālei.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots līdz pat 24 stundām. Tikmēr ceļi ar grants segumu ziemā tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu