Brīvdienās gaidāms sauss laiks, svētdien laiks mainīsies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemassvētki
Ziemassvētki Foto: unsplash.com

Brīvdienās nokrišņi nav gaidāmi, taču jau svētdienas vakarā ciklona ietekme atkal pastiprināsies.

Kā prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, gandrīz visā Latvijā pūtīs brāzmains vējš, Kurzemes ziemeļos pārsniedzot 20 metrus sekundē, un teritoriju sāks šķērsot nokrišņu zona, kas nesīs stipru sniegu, līdz ar to gaidāms arī putenis, tāpat daļu valsts varētu skart atkala.

Brīvdienās laika apstākļus ietekmēs augsta spiediena atzars no austrumiem, tāpēc nokrišņi netiek prognozēti. Sestdien debesis būs daļēji mākoņainas, bet svētdien tās klās bieza mākoņu sega. Saglabāsies lēns vējš. Diennakts tumšajās stundās gaiss atdzisīs līdz pat -13 grādiem, sestdien dažviet piekrastē un dienvidaustrumos - līdz -4 līdz -7 grādiem, arī dienas būs aukstas, gaisa temperatūrai saglabājoties no -4 līdz -9 grādiem, vien Kurzemes ziemeļos būs nedaudz siltāk, tur -2 līdz -5 grādi.

Naktī uz pirmdienu valsts teritoriju no dienvidiem sāks šķērsot plaša nokrišņu zona, līdz ar to daudzviet stipri snigs. Pirmdien visā valstī pūtīs brāzmains ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, stiprākās brāzmas gaidāmas Kurzemes ziemeļos, savukārt jau otrdien vējš pakāpeniski pierims. Naktīs un dienās gaisa temperatūra būs -2 līdz -7 grādu robežās. Pirmdien un otrdien visā valsts teritorijā gaidāma intensīva snigšana, iespējams pat ļoti stiprs putenis ar būtisku redzamības pasliktināšanos un sniega sanesumiem. Pastāv arī ļoti augsta iespējamība, ka atsevišķos valsts rajonos, galvenokārt valsts austrumos, tiks novērots stiprs sasalstošs lietus, atkala.

Nākamās darba nedēļas izskaņā gaidāms lielākoties mākoņains laiks. Palaikam snigšana turpināsies, tomēr intensitāte, salīdzinot ar nedēļas sākumu, mazināsies. Dažviet Latvijā sniega segas biezums tuvosies jau 50 centimetriem. Dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, un gaisa temperatūra pārsvarā turēsies -2 līdz -7 grādu robežās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu