Daugavpils apkārtnē sācies sniegputenis, apgrūtinot braukšanas apstākļus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdienas vakarā Daugavpils apkārtnē ir sācies sniegputenis, apgrūtinot braukšanas apstākļus pa lielajiem ceļiem, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Saskaņā ar LVC datiem ap plkst.17.30 braukšanas apstākļi pa valsts nozīmes ceļiem ir apgrūtināti vienīgi dažu desmitu kilometru rādiusā ap Daugavpili, un tur ceļi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Pārējā Latvijā apgrūtināta braukšana ir vienīgi pa reģionālajiem ceļiem.

Tikmēr LVĢMC brīdina, ka Latviju no dienvidaustrumiem šķērsos plaša nokrišņu zona, kas pirmdien un otrdien nesīs ilgstošu un stipru sniegu, sniega sega palielināsies par 5-9 centimetriem (cm).

Naktī uz pirmdienu austrumu rajonos, savukārt pirmdien dienā vietām arī rietumu rajonos gaidāms putenis un ļoti stiprs sniegs, sniega sega palielināsies vēl par 10-14 cm. Puteņa laikā brīžiem redzamība pasliktināsies līdz 100-500 metriem, kā arī uz ceļiem veidosies sniega sanesumi.

Jau ziņots, ka stiprās snigšanas un putināšanas dēļ no svētdienas vakara līdz otrdienas vakaram valstī būs spēkā oranžais laika apstākļu brīdinājums.

Paredzams, ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes. Šādos laika apstākļos, pārvietojoties pa ceļiem, jābūt ļoti uzmanīgiem un galamērķa sasniegšanai jāieplāno ilgāks laiks.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana pa vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu