Visā valstī sācies atkusnis; diena būs lietaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdienas rītā Latvijā saglabājas apmācies laiks, daudzviet ar dūmaku un lietu, vietām ir stiprs lietus un migla, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Vairāk līst austrumu novados, bet naktī stiprāk lija valsts rietumu un centrālajā daļā. Lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Liepājā - 13 milimetri.

Daudzi ceļi saglabājas ledaini un ļoti slideni.

Kurzemes upēs sāk paaugstināties ūdens līmenis. Sniega segas biezums novērojumu stacijās sarucis līdz 7-24 centimetriem, vietām Kurzemes rietumos - līdz 1-4 centimetriem.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, Ventspils ostā reģistrētas brāzmas līdz 14 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra 0..+4 grādi, Kurzemes piekrastē līdz nepilniem +6 grādiem. Iepriekšējo reizi tik silts laiks Latvijā bija pirms vairāk nekā mēneša - novembra vidū.

Pēdējo reizi vismaz mēnesi garš sala periods Latvijā valdīja 2018.gadā, kad no 3.februāra līdz 8.martam diennakts vidējā gaisa temperatūra valstī saglabājās negatīva. Savukārt vismaz mēnesi garš sala periods, kas sācies novembra vidū vai agrāk, iepriekšējo reizi Latvijā bija 1998.gadā.

Rīgā agrā rītā apmācies un lietains laiks; gaidāma lietus mitēšanās. Pūš mērens dienvidu vējš, gaisa temperatūra +2 grādi.

Trešdien Latviju šķērsos jauni lietus mākoņi, vairāk līs valsts dienvidos un vidienē, bet no rīta un vakarā - austrumu novados, prognozē sinoptiķi.

Braukšanas apstākļi uz lielceļiem uzlabosies, savukārt mazākas nozīmes ceļi daudzviet saglabāsies ļoti slideni, ledu vietām klās ūdens.

Debesis segs bieza mākoņu sega, gaidāma arī dūmaka un migla. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra būs +1..+4 grādi, Kurzemes piekrastē līdz +6 grādiem.

Rīgā palaikam līs, pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra sasniegs +3 grādus.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidaustrumu mala. Atmosfēras spiediens pārsvarā pazeminājies līdz 1005-1010 hektopaskāliem jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pēdējā diennaktī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,1 grāda Alūksnē līdz +5,7 grādiem Ventspilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.decembrī bija +22 grādi Spānijas dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu aptuveni -30 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu