Ziemassvētki noslēgsies ar brāzmām un sniegputeni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migla un sarma Rīgā
Migla un sarma Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otro Ziemassvētku rītā Latvijā ir pārsvarā apmākušās debesis, bez nokrišņiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra Kurzemē un Zemgalē 0..-5 grādi, Vidzemē un Latgalē -5..-9 grādi.

Biezākā sniega sega ir 11 centimetri Alūksnē, 12 centimetri Madonā un 13 centimetri Dagdā. Daudzviet Kurzemē un vietām valsts centrālajā daļā sniega nav.

Rīgā mākoņains rīts, dienvidaustrumu vējš pūš ar ātrumu četri pieci metri sekundē, gaisa temperatūra -5 grādi.

Pirmdien, Otrajos Ziemassvētkos, Latvijā pastiprināsies dienvidaustrumu vējš un, sākot ar Dienvidkurzemi, gaidāms sniegputenis, prognozē sinoptiķi.

Vēja ātrums pieaugs pakāpeniski, vakarā brāzmās sasniedzot 13-18 metrus sekundē.

Debesis būs pārsvarā apmākušās. Pēcpusdienā no valsts dienvidrietumiem sāksies sniegputenis, naktī uz otrdienu nokrišņi gaidāmi visā valstī. Sniegputenis pāries lietū.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien būs +1..-4 grādi, valsts austrumos līdz -7 grādiem.

Rīgā Otrajos Ziemassvētkos gaidāms apmācies laiks, vakarā sāksies sniegputenis. Dienvidaustrumu vējš vakarā brāzmās pastiprināsies līdz 16 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs -2 grādi.

No rietumiem tuvojas ciklons un atmosfēras frontes. Gaisa spiediens pazeminās; no rīta valsts austrumos tas vēl sasniedz 1027 hektopaskālus jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdienas pēcpusdienā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,1 grāda Ainažos līdz -5,6 grādiem Gulbenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.decembrī bija +25 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -29 grādi Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu