Otrdienas rīts sniegots un apledojis, gaidāms atkusnis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Otrdienas, 27. decembra, rītā sniegs un apledojums visā Latvijā apgrūtina braukšanu, savukārt dienas laikā gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz 0..+5 grādiem, tomēr daudzviet apledojums saglabāsies, prognozē sinoptiķi.

Šorīt uz plkst. 6.30 sniegs un apledojums visā Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Uz ceļiem daudzviet saglabāsies apledojums, vakarā tas vietām veidosies no jauna.

Kā ziņo VAS "Latvijas Valsts ceļi", braukšanas apstākļu uzlabošanai iesaistītas 137 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Liepājas apkārtni.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, mākoņi brīžiem pašķirsies, pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš un gaiss iesils līdz +3 grādiem.

Vietām gaidāmi nokrišņi, plašāki nokrišņi turpināsies dienas pirmajā pusē valsts austrumu daļā. Starp mākoņiem daudzviet uzspīdēs saule.

Pūtīs lēns līdz mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, Kurzemes rietumu piekrastē ar brāzmām līdz 18 metriem sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu