Pirmdien pūtīs brāzmains vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Pirmdien, 9. janvārī, Latvijā saglabāsies dienvidaustrumu vēja brāzmas līdz 10-15 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Debesis klās mākoņi, vietām nedaudz snigs un putinās, iespējams arī sasalstošs lietus jeb atkala.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +2..-3 grādi, valsts austrumos līdz -6 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 14 metriem sekundē un gaisa temperatūra pakāpsies līdz -1 grādam.

Laikapstākļus nosaka ciklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1005 hektopaskāliem Kurzemes rietumkrastā līdz 1018 hektopaskāliem Krievijas pierobežā.

Pirmdienas rītā vietām Latvijā nedaudz snieg, Kurzemē arī līst, stiprāki nokrišņi ir Ziemeļkurzemē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis apmākušās. Pūš mēreni stiprs dienvidaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniedz 10-15 metrus sekundē. Vējš vietām putina sniegu.

Gaisa temperatūra +1..-2 grādi Kurzemē un -5..-8 grādi valsts austrumu daļā.

Rīgā apmācies rīts, dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 14 metriem sekundē, gaisa temperatūra -3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,0 grādiem Rucavā līdz -8,2 grādiem Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.janvārī bija +24 grādi Spānijas austrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -17 grādi Somijā un -43 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu