Otrdien gaidāms atkusnis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Otrdien, 10. janvārī, Latvijā gaiss iesils līdz +1..+5 grādiem, vien valsts austrumos temperatūra saglabāsies mazliet zem nulles, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš, Latgales austrumos ar brāzmām līdz 13 metriem sekundē.

Debesis būs apmākušās, valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāma dūmaka un migla. Ceļi daudzviet būs slideni.

Rīgā otrdien iespējami nelieli nokrišņi, apledojums un migla. Pūtīs lēns dienvidu vējš, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +2 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1006 hektopaskāliem Kurzemes rietumkrastā līdz 1014 hektopaskāliem Krievijas pierobežā.

Otrdienas rītā daudzviet Latvijā - galvenokārt Vidzemē un Latgalē - snieg un putina, iespējams arī sasalstošs lietus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mēreni stiprs dienvidaustrumu vējš, valsts austrumos ar brāzmām līdz 13 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra no +1 grāda Dienvidkurzemes novadā līdz -7 grādiem Alūksnē.

Sniega segas biezums novērojumu stacijās galvenokārt ir 1-8 centimetri.

Rīgā apmācies laiks, nelieli nokrišņi un apledojums, gaisa temperatūra -3 grādi, pūš dienvidaustrumu vējš četri metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,7 grādiem Liepājā un Rucavā līdz -6,7 grādiem Alūksnē un Dagdā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9.janvārī bija +25 grādi Spānijas dienvidaustrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -20 grādi Skandināvijas ziemeļos un -40 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu