Piektdien turpināsies lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Piektdien, 13. janvārī, visā Latvijā palaikam gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Debesis būs apmākušās, vakarpusē dažviet Kurzemē skaidrosies.

Vietām redzamību samazinās dūmaka.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma tāda pati kā aizvadītajā naktī - tā būs +1..+4 grādi austrumu novados un +4..+7 grādi pārējā valstī.

Dienvidu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 9-14 metriem sekundē.

Rīgā piektdien gaidāms apmācies laiks un lietus, dienvidu vējš brāzmās pūtīs līdz 12 metriem sekundē, maksimālā gaisa temperatūra būs +6 grādi.

Laikapstākļus nosaka ciklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1000 hektopaskāliem Kurzemes piekrastē līdz 1010 hektopaskāliem Latgales dienvidos.

Piektdienas rītā Latvijas rietumu un centrālajā daļā gaisa temperatūra ir +4..+6 grādi, austrumu novados gaiss iesilis līdz +1..+4 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Maksimālā gaisa temperatūra naktī bija +7,0 grādi Rucavā. Zvejniekciemā ar +5,8 grādiem pārspēts 13.janvāra siltuma rekords, savukārt Stendē ar +6,6 grādiem šis rekords atkārtots.

Debesis apmākušās, daudzviet līst. Dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedz 10-15 metrus sekundē. Stiprākās vēja brāzmas naktī bija 20 metri sekundē Ainažos, nakts sākumā - 23 metri sekundē Ventspils ostā.

Rīgā mākoņainas debesis, gaisa temperatūra +5..+6 grādi. Dienvidu vēja ātrums brāzmās naktī sasniedza 18 metrus sekundē, no rīta tas pierimis līdz 12 metriem sekundē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.janvārī bija +21 grāds Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -18 grādi Skandināvijā un -22 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu