Pirmdien Latvijā gaidāmi mainīgi laikapstākļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki ar lietussargiem Kaļķu ielā.
Cilvēki ar lietussargiem Kaļķu ielā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmdien, 30. janvārī, Latvijā, sākot no rietumiem, mitēsies nokrišņi un Kurzemē uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Latgalē snigšana turpināsies līdz vēlai pēcpusdienai, ceļi būs slideni.

Pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu vējš, dienas pirmajā pusē saglabāsies brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs 0..+5 grādi.

Rīgā priekšpusdienā vēl gaidāmi nokrišņi, galvenokārt neliels lietus, kā arī dienvidu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra +4 grādi.

Laikapstākļus nosaka liela ciklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 987 hektopaskāliem Ziemeļkurzemē līdz 998 hektopaskāliem Latgales dienvidos.

Pirmdienas rītā Latvijā turpinās lietus un slapjš sniegs, valsts austrumu daļā dažviet snieg stipri, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis apmākušās. Dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 12-17 metri sekundē, Kurzemes rietumu piekrastē reģistrētas brāzmas līdz 23 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra +1..+4 grādi, valsts austrumos 0..+1 grāds.

Austrumu novadus klāj 2-7 centimetrus bieza sniega sega, Dagdā tās biezums sasniedz 14 centimetrus.

Rīgā apmācies un lietains rīts, gaisa temperatūra +3..+4 grādi, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 17 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,1 grāda Dagdā līdz +4,5 grādiem Rucavā, Liepājā un Pāvilostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.janvārī bija +17 grādi Portugāles dienvidos un Albānijā, kā arī +21 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -21 grāds Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu