Trešdien Latvijā gaidāms gan sniegs, gan lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Soļi sniegā.
Soļi sniegā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien, 1. februārī, Latvijā turpināsies nelieli līdz mēreni nokrišņi - Vidzemē un Latgalē galvenokārt tikai snigs, Kurzemē un Zemgalē gaidāms arī lietus.

Sinoptiķi prognozē, ka debesis būs apmākušās, vietām veidosies migla. Ceļi daudzviet slideni. Gaisa temperatūra -1..+3 grādi.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, Rietumlatvijā iegriezīsies ziemeļrietumu vējš.

Rīgā gaidāms slapjš sniegs un neliels lietus, iespējama arī migla. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2 grādiem. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš.

Laikapstākļos nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 990 hektopaskāliem Kurzemē līdz 997 hektopaskāliem Latgales austrumos.

Februāra pirmajā rītā Latvijā ir apmācies laiks un daudzviet snieg, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Biezākā sniega sega saglabājas austrumu novados - 8 centimetri Vidzemes augstienē, 10 centimetri Alūksnē un 22 centimetri Dagdā.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra -1..+1 grāds, Dienvidkurzemes novadā un Liepājā līdz +3 grādiem.

Rīgā apmācies un sniegots rīts, dienvidu vējš pūš ar ātrumu četri metri sekundē un gaisa temperatūra ir aptuveni nulle grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +0,8 grādiem Alūksnē līdz +4,4 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 31.janvārī bija +18..+19 grādi Portugāles un Spānijas dienvidos, kā arī Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -24 grādi Zviedrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu