Sestdien būs pārsvarā apmācies un mēreni vēss laiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Sestdien Latvijā gaidāms mākoņains laiks, kas vietām skaidrosies, un daudzviet brīžiem turpinās snigt. Sestdienas rītā Latvijā ir mākoņains laiks, mazāk mākoņu Kurzemē, un valsts lielākajā daļā brīžiem snieg, liecina meteoroloģiskā informācija. Dienas otrajā pusē nokrišņu kļūs mazāk, prognozē sinoptiķi.

Sniega segas biezums valsts novērojumu stacijās Kurzemē, Zemgalē un Vidzemes piekrastē sestdienas rītā nepārsniedz piecus centimetrus, dziļāks sniegs saglabājas austrumu novados. Sešos rītā biezākā sniega kārta bija 14 centimetri Priekuļos un Zosēnos, 19 centimetri Alūksnē un 23 centimetri Dagdā.

Dienā pūtīs dzestrs ziemeļu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metrus sekundē, vējainākā diena gaidāma Jūrmalā.

Gaisa temperatūra būs 0..-5 grādi.

Rīgā galvenokārt priekšpusdienā gaidāms sniegs, starp mākoņiem var parādīties saule, ziemeļu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 14 metriem sekundē un gaisa temperatūra būs -1..-2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,7 grādiem Pāvilostā līdz -3,8 grādiem Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.februārī bija +20..+21 grāds Portugālē, Spānijā un Vidusjūras piekrastē Francijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -35 grādi Skandināvijas ziemeļos.

No rietumiem pastiprinās anticiklona ietekme. Atmosfēras spiediens no rīta 1019-1023, Kurzemē līdz 1025 hektopaskāliem jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu