Ceturtdien stiprākās vēja brāzmas gaidāmas Ventspilī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien, 9. februārī, Latvijā dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē, piekrastē - līdz 15-20 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Stiprākās vēja brāzmas gaidāmas Ventspilī.

Mākoņi daļēji klās debesis, saulainākā diena būs austrumu novados. Nav gaidāmi nokrišņi.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -1..+3 grādiem.

Arī Rīgā laiks būs sauss, caur mākoņiem uzspīdēs saule un dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +1 grādam.

Dienvidaustrumos no Latvijas atrodas anticiklons, ziemeļrietumos - ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1030 hektopaskāliem Kurzemes ziemeļos līdz 1037 hektopaskāliem Latgales dienvidos.

Ceturtdienas rītā daudzviet Latvijā izklīduši mākoņi, skaidrākās debesis ir Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra no +1..+2 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz -4..-6 grādiem valsts dienvidaustrumu novados.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, piekrastē tas pūš spēcīgāk - Ventspils ostā reģistrētas brāzmas līdz 18 metriem sekundē.

Daļā valsts saglabājas plāna sniega sega, valsts austrumos tā ir biezāka. Dziļākais sniegs novērojumu stacijās ir 17 centimetri Alūksnē un 22 centimetri Dagdā.

Rīgā agrā rītā apmācies laiks, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš ar ātrumu pieci metri sekundē, brāzmās līdz deviņiem metriem sekundē, gaisa temperatūra -1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no 0,0 grādiem Rēzeknē līdz +4,0 grādiem Kolkā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.februārī bija +17..+18 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -23..-24 grādi augstākajos kalnos Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu