Ceturtdienas rīts - aukstākais šoziem; laiks kļūs siltāks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Ceturtdien, 23. februārī, Latvijas debesis pārklās mākoņi, caur tiem daudzviet spīdēs saule, gaišākā diena būs Latgalē, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdienas rītā daudzviet Latgalē un Vidzemē gaisa temperatūra ir -20..-24 grādi, un šis ir aukstākais rīts Latvijā šoziem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Minimālā gaisa temperatūra līdz plkst. 5 bija no -4,6 grādiem Rucavā līdz -23,7 grādiem Zosēnos un Zilupē. Lielākajā daļā Kurzemes un Zemgales gaisa temperatūra nav noslīdējusi zem -10 grādiem, savukārt visā Latgalē un daudzviet Vidzemē tā ir -18..-24 grādi.

Biezākā sniega sega novērojumu stacijās - 26 centimetri Priekuļos, 36 centimetri Alūksnē un Dagdā.

Rīgā gaisa temperatūra ir -8 grādi pilsētas centrā un Daugavgrīvā, kā arī -11 grādi starptautiskajā lidostā. Pūš dienvidu vējš trīs metri sekundē.

Līdz vakaram nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +1..-2 grādi, valsts austrumu daļā līdz -5 grādiem.

Rīgā debesis klās plāni mākoņi, kas pamazām sabiezēs, nav gaidāmi nokrišņi. Pūšot mērenam dienvidu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz nulles atzīmei.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, tas atkāpjas un no ziemeļrietumiem tuvojas zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1021-1026 hektopaskāli jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu