Piektdienas rīts daudzviet atnesis pamatīgu sniegu, dienā gaidāmi +4 grādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Piektdienas rītā daudzviet Latvijā snieg, vairāk nokrišņu ir dienvidaustrumu novados, liecina meteoroloģiskā informācija.

Daļā Kurzemes sabiezējusi migla, iespējams arī neliels lietus. Debesis apmākušās. Pūš lēns dienvidu vējš, Kurzemē arī rietumu vējš.

Gaisa temperatūra no +2..+3 grādiem Liepājas pusē līdz -4..-5 grādiem Alūksnes augstienē.

Sniega segas biezums Zemgalē, Vidzemes piekrastē un daudzviet Kurzemē 1-8 centimetri, valsts austrumu daļā saglabājas dziļāks sniegs. Visvairāk sniega joprojām ir Alūksnes un Dagdas meteostacijā - 37 centimetri.

Rīgā sniega segas biezums sasniedzis vismaz septiņus centimetrus, pūš dienvidu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra 0..-1 grāds.

Piektdien Latvijā saglabāsies apmācies laiks, daudzviet gaidāma migla, sniegs un lietus, nokrišņi pārsvarā būs nelieli.

Sinoptiķi prognozē, ka pūtīs lēns vējš un gaiss iesils līdz -1..+4 grādiem.

Rīgā brīžiem gaidāmi nelieli nokrišņi un migla, pūtīs viegls dienvidu, dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1..+2 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 998-1003 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,3 grādiem Liepājā līdz -6,6 grādiem Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 23.februārī bija +21..+22 grādi Spānijas dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -20 grādi Skandināvijas ziemeļos un -27 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu