Arī trešdien Latvijā gaidāms saulains un silts laiks (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Līdzīgi kā dienu iepriekš, arī 1.martā maksimālā gaisa temperatūra Latvijā būs +1..+6 grādi, siltākais laiks saglabāsies Kurzemē un Zemgalē.

Sinoptiķi prognozē, ka diena būs sausa un pārsvarā saulaina, pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Rīgā trešdiena gaidāma saulaina, bez nokrišņiem. Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļrietumu vējam, maksimālā gaisa temperatūra būs no +2 grādiem jūras krastā pilsētas ziemeļos līdz +5 grādiem dienvidos.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1020 hektopaskāliem valsts austrumos līdz 1025 hektopaskāliem rietumos.

Trešdienas rītā mākoņi tikai daļēji klāj Latvijas debesis, skaidrākais laiks ir valsts ziemeļaustrumos, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nav nokrišņu. Uz autoceļiem daudzviet izveidojies apledojums. Pūš lēns rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Gaisa temperatūra piecos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā bija no +2,9 grādiem Pāvilostā līdz -4,1 grādam Alūksnē.

Kurzemē un Zemgalē ir maz sniega, bet Latgales un Vidzemes lielāko daļu sedz 10-30 centimetrus bieza sniega kārta. Dziļākais sniegs saglabājas Alūksnes un Dagdas novērojumu stacijā - attiecīgi 32 un 35 centimetri.

Rīgā termometri rāda +1 grādu, pūš ziemeļrietumu vējš 3-6 metri sekundē, novērojumu stacijā pilsētas centrā saglabājas trīs centimetrus bieza sniega kārta.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien atbilstoši LVĢMC datiem bija no +1,9 grādiem Rēzeknē līdz +6,6 grādiem Mērsragā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.februārī bija +25 grādi Grieķijā un +27 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -20 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos, kā arī -23 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu