Vai siltais un saulainais laiks turpināsies arī nedēļas nogalē? (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Šīs nedēļas nogalē Latvijā snigs un pazemināsies gaisa temperatūra, ziemai atbilstoši laikapstākļi būs arī nākamajā nedēļā, prognozē sinoptiķi.

Austrumu novados sniega sega kļūs biezāka, Kurzemē un Zemgalē tā veidosies no jauna, daudzviet snigs stipri, vietām gaidāms arī putenis.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi līdz piektdienas pēcpusdienai Latvijā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, bet nedēļas nogalē valsts lielākajā daļā uzsnigs 5-10 centimetri sniega, no jūras nākoši sniega mākoņi lokāli atnesīs vairāk nokrišņu.

Ieplūstot gaisam no Arktikas, svētdien arī dienas laikā saglabāsies neliels sals; minimālā temperatūra gaidāma no -1 grāda Kurzemes piekrastē līdz -7 grādiem valsts austrumos.

Nākamnedēļ gaisa temperatūra dažās naktīs vietām, kur izklīdīs mākoņi, var noslīdēt zem -15 grādiem. Sniega sega kļūs biezāka.

Sagaidāms, ka mēneša vidū un otrajā pusē brīžiem kļūs siltāks, bet aukstuma viļņi un īslaicīgs sniegs vēl būs arī aprīlī.

Jau ziņots, ka marta vidējā gaisa temperatūra Latvijā pirmo reizi kopš 2018.gada varētu būt zemāka par normu, kas globālās sasilšanas ietekmē paaugstinājusies no -1,3 grādiem 1961.-1990.gadā līdz +0,2 grādiem 1991.-2020.gadā.

Pēdējos desmit gados tikai divas reizes - 2013. un 2018.gadā - pavasara pirmais mēnesis bijis auksts, marta vidējā gaisa temperatūra šajos gados bija attiecīgi -5,5 un -2,4 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu