Trešdien Latvijā palaikam snigs un puteņos, vietām - spēcīgi (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Trešdien, 8. martā, Latvijā palaikam snigs un puteņos, vietām - spēcīgi, prognozē sinoptiķi.

Lielākās vēja brāzmas gaidāmas pēcpusdienā un vakarā, kad rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās daudzviet sasniegs 17-22 metrus sekundē, vietām Kurzemē - 23-27 metrus sekundē.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts rietumu un centrālajā daļā izsludinājis dzeltenās pakāpes brīdinājumu par stipru vēju, Kurzemē un Vidzemē spēkā arī brīdinājums par spēcīgu snigšanu un puteni.

Debesis būs pārsvarā mākoņainas. Maksimālā gaisa temperatūra -1..+2 grādi.

Rīgā brīžiem gaidāms sniegs un putenis, gaiss iesils līdz +1 grādam. No rīta dienvidu vējš un pēcpusdienā rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16 metriem sekundē, vakarpusē iespējamas brāzmas līdz 20 metriem sekundē, tāpēc arī Rīgā izsludināts dzeltenās krāsas brīdinājums.

Laikapstākļus nosaka ciklons, tā centrs no Baltijas jūras virzās uz Sanktpēterburgu. Atmosfēras spiediens Ventspilī pazeminājies līdz 977 hektopaskāliem jūras līmenī.

Trešdienas rītā daudzviet Latvijā - pārsvarā valsts rietumu un centrālajā daļā - palaikam snieg un putina, vietām spēcīgi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Lielākais sniega segas pieaugums kopš otrdienas pēcpusdienas novērots Kuldīgā, kur sniega biezums palielinājies no četriem līdz 14 centimetriem, Saldū, kur uzsniguši 12 centimetri sniega, un Ainažos, kur sniega biezums audzis no 13 līdz 24 centimetriem.

Dziļākais sniegs saglabājas Alūksnē - 45 centimetri. Siguldā, Priekuļos, Madonā un Dagdā ir 35-38 centimetri sniega.

Pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš, stiprākais tas ir Dienvidkurzemē, Liepājas ostā reģistrētas brāzmas līdz 21,4 metriem sekundē.

Dienvidkurzemes novadā novērots arī pērkona negaiss.

Gaisa temperatūra +1..-3 grādi.

Rīgā brīžiem snieg, dienvidu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 12 metriem sekundē, gaisa temperatūra ir 0..-1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -0,4 grādiem Alūksnē līdz +2,4 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 7.martā bija +25 grādi Spānijas austrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -33..-35 grādi Skandināvijā un Krievijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu