Brīdina par stipru snigšanu, sasalstošo lietu un lielu apledojumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LVĢMC

Sestdien Latvijas centrālajā un austrumu daļā spēkā brīdinājums par stipru snigšanu un par slapja sniega noguluma veidošanos uz vadiem un koku zariem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Dienvidaustrumu novados, Latgalē un Sēlijā, sinoptiķi izplatījuši oranžās pakāpes brīdinājumu par stipru atkalu - spēcīgi līs sasalstošs lietus un veidosies liels apledojums.

Gan sniega, gan ledus dēļ vietām var liekties un lūzt koki. Ceļi būs slideni, bīstamākie apstākļi gaidāmi uz ceļiem Latgalē un Sēlijā, ko ikdienā klāj piebraukts sniegs, - tos pārklās bieza ledus kārta, kas saglabāsies arī tuvākajās diennaktīs.

Visā Latvijā sestdien gaidāms apmācies laiks, bet Kurzemē nokrišņu būs maz. Sākot ar Kurzemi, austrumu vējš pāries ziemeļu un ziemeļrietumu vējā, Kurzemes rietumkrastā gaidāmas brāzmas līdz 16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs -3..+1 grāds, Latgalē līdz +3 grādiem.

Rīgā sestdien stipri snigs, arī galvaspilsētā spēkā brīdinājums, ka sniega sega kļūs par 5-9 centimetriem biezāka, ceļi būs slideni un uz vadiem un koku zariem veidosies slapja sniega nogulums. Lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš pāries ziemeļrietumu vējā, pievakarē gaidāmas brāzmas līdz 14 metriem sekundē, un gaisa temperatūra būs -1 grāds.

Ieradies ciklons no Centrāleiropas, pēcpusdienā ciklona centrs šķērsos Latvijas austrumu daļu. Atmosfēras spiediens valsts dienvidos pazeminājies līdz 989 hektopaskāliem jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu