Pirmdien Latvijā gaidāmi mainīgi laikapstākļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Melnais strazds ziemā.
Melnais strazds ziemā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirmdien, 13. martā, Latvijā, sākot no valsts dienvidrietumiem, debesis apmāksies un gaidāmi nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Gaidāms gan sniegs un slapjš sniegs, gan lietus. Valsts austrumos nokrišņi sāksies tikai pievakarē.

Nedaudz pastiprināsies dienvidu, dienvidaustrumu vējš - pēcpusdienā un vakarā gaidāmas brāzmas 11-16 metri sekundē, piekrastē vietām līdz 19 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs 0..+4 grādi, naktī uz otrdienu tā pakāpsies līdz +3..+7 grādiem.

Rīgā nedēļas pirmajā dienā apmāksies debesis, no pēcpusdienas gaidāmi nokrišņi. Dienvidu, dienvidaustrumu vējš vakarā brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2 grādiem, naktī uz otrdienu kļūs siltāk.

No rietumiem tuvojas siltā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens no rīta 1004-1009 hektopaskāli jūras līmenī, gaidāma tā pazemināšanās.

Pirmdienas rītā Latvijā ir neliels mākoņu daudzums, pārsvarā bez nokrišņiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra piecos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā bija no +1,1 grāda Liepājā līdz -8,2 grādiem Madonā; naktī Staļģenē termometra stabiņš noslīdēja līdz -11,7 grādiem.

Sniega segas biezums valsts lielākajā daļā 5-35 centimetri, dziļāks sniegs saglabājas vietām Vidzemē un Latgalē. Madonā un Siguldā ir 40-41 centimetrs sniega, Alūksnē - 45 centimetri, Dagdā - 47 centimetri, Priekuļos - 54 centimetri.

Rīgā agrā rītā maz mākoņu, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra -6 grādi pilsētas centrā un -9 grādi lidostā. Sniega segas biezums novērojumu stacijās Daugavgrīvā un pilsētas centrā ir 15 centimetri.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien atbilstoši LVĢMC datiem bija no -1,1 grāda Saldū līdz +2,7 grādiem Kolkā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.martā bija +31 grāds Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -32 grādi Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu