Otrdien Latvijā gaidāmas laikapstākļu izmaiņas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdien, 14. martā, Latvijā būs pārsvarā apmācies un dūmakains laiks, brīžiem līs, nakts sākumā valsts austrumos gaidāms arī sniegs un putenis, prognozē sinoptiķi.

Jau naktī gaiss kļūs siltāks, un maksimālā temperatūra otrdien būs +5..+11 grādi. Iepriekšējo reizi tik silts gaiss bija gada pirmajā dienā, kad Daugavpilī ar +11,1 grādu tika pārspēts visas valsts janvāra siltuma rekords.

Lauku ceļi, ko klāj piebraukts sniegs, lietus ietekmē kļūs īpaši slideni. Strauji kūstot sniegam, veidosies lielas peļķes un iespējama zemāko vietu applūšana.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu 14-19 metri sekundē, piekrastē vietām līdz 22 metriem sekundē. Dienā vējš kļūs nedaudz lēnāks.

Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzeltenās pakāpes brīdinājumu par stipru vēju.

Rīgā otrdien debesis klās mākoņi, brīžiem gaidāms lietus un dūmaka. Dienvidu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 13 metriem sekundē, naktī - līdz 16 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +6 grādiem naktī un +10 grādiem dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu