Darba nedēļa noslēgsies ar saulainu laiku; gaidāmi +7 grādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Agrā piektdienas rītā daudzviet Latvijā - galvenokārt valsts rietumu un centrālajā daļā - ir migla ar redzamību 100-600 metri, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Debesis lielākoties mākoņainas, mazāk mākoņu valsts rietumos un austrumos, nav ievērojamu nokrišņu, arī vēja praktiski nav.

Gaisa temperatūra no nulles vietām valsts centrālajā daļā līdz -6..-8 grādiem vietām Kurzemē, Latgalē un Vidzemes ziemeļos.

Biezākā sniega sega novērojumu stacijās ir 21-22 centimetri Alūksnē un Siguldā, 30 centimetri Priekuļos un 36 centimetri Dagdā.

Rīgā apmākušās debesis, migla, lēns mainīga virziena vējš, gaisa temperatūra 0..-1 grāds.

Piektdien Latvijā laiks būs pārsvarā sauss un saulains, mākoņaināks Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +3..+7 grādiem.

Rīgā mākoņu kļūs mazāk un spīdēs saule, nav gaidāmi nokrišņi. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu, dienvidaustrumu vējam, gaiss iesils līdz +6 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, atmosfēras spiediens pakāpies līdz 1025-1028 hektopaskāliem jūras līmenī.

Publicēta: 17.03.202

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,6 grādiem Ainažos līdz +6,8 grādiem Bauskā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16.martā bija +28 grādi Spānijā un Francijas dienvidrietumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -29 grādi Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu