Pirmdiena būs mēreni dzestra, vietām gaidāms sniegs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz -1..-4 grādiem, vienīgi dažviet piekrastē tā ir 0..+1 grāds, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Mākoņu ir maz, valsts austrumos to kļuvis vairāk. Nav ievērojamu nokrišņu. Pūš lēns līdz mērens ziemeļu vējš.

Rīgā agrā rītā skaidras debesis, pūš ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš 4-10 metri sekundē un termometri rāda 0..-2 grādus.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,0 grādiem Alūksnē līdz +6,9 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.aprīlī bija +25..+27 grādi Portugāles, Spānijas un Grieķijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -23 grādi Somijas ziemeļos un -25 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos.

Pirmdien Latvijā palielināsies mākoņu daudzums un vietām - galvenokārt Vidzemē un Latgalē - gaidāms neliels sniegs, prognozē sinoptiķi.

Saulainākais laiks saglabāsies Kurzemē. Ziemeļu vējš no jauna pieņemsies spēkā, tā ātrums brāzmās sasniegs 11-16 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0..+5 grādiem.

Rīgā sauli palaikam aizsegs mākoņi, vakarā iespējams neliels sniegs. Ziemeļu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs +3 grādi.

Laikapstākļus nosaka anticiklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1023-1024 hektopaskāliem Latgalē līdz 1031 hektopaskālam Ventspilī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu