Foto un video ⟩ Daugavpilī izsludināts oranžais plūdu riska brīdinājums; Maļutkos stiprina aizsargdambi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Anna Ruskule/TVNET

Daugavpilī izsludināts oranžais plūdu riska brīdinājums, informē pašvaldībā.

Kā novēroja TVNET, Zemessardzes 34. kājinieku bataljons un glābēji Maļutkos, Augšdaugavas novadā, stiprina aizsargdambi.

Ceturtdien, 6.aprīlī, Daugavas ūdens līmenis Daugavpilī sasniedzis 7,51 m virs stacijas nulles atzīmes, līdz ar to pilsētā tiek izsludināts oranžais brīdinājums par potenciālajiem plūdiem.

Oranžais brīdinājums nozīmē: esi gatavs pasargāt sevi un savu īpašumu. Iespējama īpašumu un transporta infrastruktūras applūšana. Var tikt traucēta elektroenerģijas un ūdens piegāde, telekomunikāciju sakari. Iespējams, būs nepieciešama evakuācija. Iedzīvotāji tiek aicināti neapmeklēt un nepārvietoties plūdu apdraudētajās teritorijās.

Pašlaik tiešs apdraudējums cilvēkiem un mājām nepastāv, pauž pašvaldībā. Tomēr, ja ūdens līmenis turpinās celties, tas varētu rasties. Uz doto brīdi Daugavpilī evakuācija nav bijusi vajadzīga nevienam cilvēkam. Daugavpils teritorijā ir slēgts viens ceļa posms Nometņu ielā. Sakarā ar to pa Nometņu ielu nekursē 10a maršruta autobusi.

Pašvaldības dienesti dežurē diennakts režīmā. Pašvaldības policija iekļāva patrulēšanas maršrutos visas par potenciāli bīstamās atzītās vietas un regulāri informē par apsekošanas rezultātiem civilaizsardzības organizatoru, komunālos dienestus un pašvaldības vadību. Gadījumā, ja tiks konstatēts, ka kaut kur novērojami applūšanas draudi, atbildīgie dienesti nekavējoties reaģēs un veiks visus nepieciešamos pasākumus.

Savukārt sarkanais brīdinājums izsludināms, ūdens līmenim sasniedzot 8,8 metrus virs nulles atzīmes. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, tik augsts ūdens līmenis Daugavpils teritorijā nav gaidāms.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu