Otrdien Latvijā gaidāms pavasarīgi silts laiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Otrdien, 18. aprīlī, Latvijā spīdēs saule, skaidrākās debesis būs Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Dienas gaitā, sākot no Ziemeļvidzemes, mākoņu kļūs vairāk. Dažviet valsts dienvidos, pārsvarā dienvidaustrumos, iespējams īslaicīgs lietus.

Mazliet pastiprināsies ziemeļu vējš, pēcpusdienā Kurzemē un Zemgalē gaidāmas brāzmas līdz 9-14 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +11..+15 grādiem, par kādu grādu vēsāks laiks saglabāsies daļā piekrastes.

Rīgā pēcpusdienā mākoņi daļēji aizklās debesis, laiks būs sauss, lēnu vēju nomainīs mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +13 grādiem, pilsētas ziemeļos - līdz +9 grādiem.

Skandināvijā atrodas spēcīgs anticiklons. Atmosfēras spiediens Latvijā paaugstinājies 1030-1032 hektopaskāliem jūras līmenī.

Agrā otrdienas rītā vietām Latvijas austrumu un centrālajā daļā redzamība miglā nepārsniedz 100-600 metru, biezākā migla novērota Daugavpilī un dažviet citviet pie Daugavas, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Daudzviet valstī ir skaidras debesis, dienvidrietumu novados - mākoņainas. Nav būtisku nokrišņu. Saglabājas lēns vējš un bezvējš.

Gaisa temperatūra 0..+7 grādi, vēsākais laiks ir Kurzemes un Vidzemes ziemeļos, kā arī vietām Latgalē.

Rīgā īsi pirms saullēkta pārsvarā skaidrs laiks, vietām migla, lēns vējš un bezvējš, gaisa temperatūra +4..+6 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +8,5 grādiem Pāvilostā līdz +13,0 grādiem Rēzeknē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17.aprīlī bija +33 grādi Portugālē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -12..-14 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos un Alpos, kā arī -24 grādi Vorkutas apkaimē, Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu