Nākamnedēļ kļūs vēsāks, palaikam līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Nedēļas nogale būs silta un saulaina, bet nākamnedēļ kļūs vēsāks un palaikam arī uzlīs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) jaunākās prognozes.

Atlikušajās nedēļas dienās laiks būs lielākoties sauss, saulains un silts. Naktīs temperatūra būs +1, +6 grādu robežās, bet dienās Latvijas lielākajā daļā gaiss iesils līdz +13, +18 grādiem.

Tikmēr nākamnedēļ, pastiprinoties ciklona ietekmei, laiks kļūs vēsāks un palaikam gaidāmi arī nokrišņi.

Gan sestdien, gan svētdien mākoņi mīsies ar sauli un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Sestdien nakts un rīta stundās dažviet sabiezēs migla, apgrūtinot redzamību. Naktīs gaisa temperatūra nebūs zemāka par +1, +7 grādiem, bet dienā pakāpsies līdz +13, +18 grādiem. Piekrastes rajonos temperatūra būs par kādu grādu zemāka.

Nākamajā nedēļā laikapstākļus sāks noteikt ciklona darbība, tāpēc debesis kļūs mākoņainākas, palaikam uzlīs un brīžiem vējš būs brāzmains.

Pirmdien vēl gaidāms siltāks laiks - dienā gaisa temperatūra sasniegs +14, +19 grādus, bet jau otrdien pakāpeniski kļūs vēsāks, naktī gaisam neiesilstot vairāk līdz +5, +9 grādiem, bet dienā - līdz +8, +14 grādiem.

Arī nedēļas vidū gaidāms apmācies un nokrišņiem bagāts laiks. Gaisa temperatūra turpinās pazemināties - dienās vairs nebūs siltāks par +11 grādiem, bet naktīs vietām termometra stabiņš varētu noslīdēt zem 0 grādu atzīmes, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu