Maija pirmā diena Latvijā paies bez būtiskiem nokrišņiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzvaras parkā zied sakuras.
Uzvaras parkā zied sakuras. Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmdien, 1.maijā, Latvijā nav gaidāmi lieli nokrišņi - pēcpusdienā un vakarā dažviet Vidzemē un Ziemeļkurzemē mazliet uzlīs, prognozē sinoptiķi.

Priekšpusdienā Kurzemē, vēlāk arī pārējā valstī palielināsies mākoņu daudzums. Rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 8-13 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +11..+14 grādiem, Kurzemes rietumos - līdz +8..+10 grādiem.

Rīgā pēcpusdienā debesis kļūs mākoņainas, nav gaidāmi nokrišņi. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +13..+14 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļu mala. Atmosfēras spiediens 1017-1020 hektopaskāli jūras līmenī.

Agrā 1.maija rītā Latvijā ir skaidrs laiks, bet vietām Kurzemē - apmācies un miglains, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vējš lēni pūš no rietumiem un dienvidiem, gaisa temperatūra paaugstinās.

Minimālā gaisa temperatūra naktī bija -3..+1 grāds, vietām piekrastē līdz +5 grādiem. Zem nulles gaisa temperatūra noslīdēja visos valsts reģionos.

Rīgā gaisa temperatūra saullēktā bija no -3 grādiem starptautiskajā lidostā līdz +6 grādiem Daugavgrīvā. Agrā rītā debesis ir skaidras, pūš dienvidrietumu vējš 2-6 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdienas pēcpusdienā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +8,1 grāda Ainažos līdz +13,5 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.aprīlī bija +31..+32 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -12 grādi kalnos Skandināvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu