Kļūst aizvien siltāks: ceturtdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdien plkst. 5.00 gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā bija no +0,9 grādiem Daugavpilī līdz +10,5 grādiem Daugavgrīvā.

Arī naktī gaisa temperatūra visā valstī saglabājās virs nulles - pirmo reizi kopš 2.maija un otro reizi šomēnes. Sinoptiķi prognozē, ka tuvākajās naktīs un dienās gaisa temperatūra turpinās pakāpeniski paaugstināties.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra piecos rītā bija +2..+7 grādi, plkst.9 tā pakāpsies līdz +12..+16 grādiem.

Laiks ir sauss un saulains, mākoņu maz, pūš lēns vējš.

Rīgā pārsvarā skaidras debesis, pūš viegls dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra piecos rītā bija +2 grādi lidostā, +9,1 grāds pilsētas centrā un +10,5 grādi Daugavgrīvā.

Ceturtdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +19..+22 grādiem, nedaudz zemāka temperatūra saglabāsies piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns vējš, piekrastē gaidāma dienas brīze - vējš iegriezīsies no jūras.

Laiks būs sauss un saulains, gaidāms neliels mākoņu daudzums.

Rīgā saule gaisu sasildīs līdz +21 grādam, pūtīs lēns vējš un nav izredžu sagaidīt lietu.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1024-1027 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien atbilstoši LVĢMC datiem bija no +15,0 grādiem Kolkā līdz +20,2 grādiem Bauskā, Dobelē un Rīgā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10.maijā bija +35 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -11 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu