Foto Sestdien gaiss sasils līdz +24 grādiem, taču sausuma dēļ pasliktināsies gaisa kvalitāte

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā būs +21..+24 grādi, bet vietām piekrastē tā nepārsniegs +19 grādus, prognozē sinoptiķi. Laiks būs sauss un pārsvarā saulains, pūtīs lēns vējš, kas piekrastē iegriezīsies no jūras.

Agrā sestdienas rītā Latvijā ir skaidrs laiks, vienīgi vietām valsts centrālajā daļā debesīs redzami mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Minimālā gaisa temperatūra naktī valsts lielākajā daļā bija +2..+8 grādi.

Sestdiena Rīgā būs saulaina, pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš, tā ietekmē maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +19 grādiem jūras krastā līdz +23 grādiem pilsētas dienvidos.

Laikapstākļus Latvijā nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1028-1030 hektopaskāli jūras līmenī.

Sausuma dēļ daudzviet ir pasliktinājusies gaisa kvalitāte, mežos pieaug ugunsbīstamība. Sausais un saulainais laiks ir labvēlīgs, lai veidotos nelieli viesuļi jeb tā dēvētās velna slotas. Šie virpuļstabi parasti izzūd pāris minūtēs, neradot postījumus, bet dažkārt tie var noraut jumtus un aiznest siltumnīcas.

Dienas vidū gaidāma vidēji augsta ultravioletā starojuma intensitāte. Bez aizsargkrēma vēlams sauļoties tikai no rīta vai pievakarē. Lai izvairītos no apdegumiem, kas ir galvenais riska faktors ādas ļaundabīgo audzēju attīstībā, uzsākot sauļošanās sezonu, sākumā saulē drīkst atrasties tikai pavisam neilgu laiku, vēlāk sauļošanās ilgumu var palielināt.

Foto: Košais pavasara ziedu festivāls Pakrojas muižā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu